Steeds meer wanbetalers bij Golfclubs

Nederlandse golfclubs hebben in toenemende mate te maken met wanbetalers. Contributieachterstanden tot €2000 komen regelmatig voor en steeds meer clubs schakelen een incassobureau in. Ook worden steeds vaker lidmaatschappen opgezegd.

In het verleden werden onbetaalde facturen vaak met de mantel der liefde bedekt, maar diverse golfclubs geven aan dat dit geen optie meer is, gezien hun wankele financiële positie. Dat blijkt uit een onderzoek onder clubmanagers en bestuursleden van veertig Nederlandse golfverenigingen, dat studenten van de Hanzehogeschool hebben uitgevoerd.

Wanbetalers

Bij betalingsachterstanden volgt in alle discretie een gesprek met de wanbetaler om een oplossing te vinden. Lukt dit niet, dan rest er geen andere optie dan de vordering uit handen te geven aan een incassobureau.

De contributies bedragen gemiddeld €1000 tot €2000o per jaar, met uitschieters naar boven en beneden, maar ook die worden steeds vaker niet betaald. Clubs weten steeds beter hiermee om te gaan, zodat de schulden niet te hoog oplopen, maar achterstanden van 2000 euro komen nog geregeld voor.

Clubs bieden tegenwoordig ook de mogelijkheid om de contributie in termijnen te betalen. “Helaas maken we daardoor extra kosten en moeten we wel vaak achter deze termijnen aan”, aldus een clubmanager uit Twente.

Bron: Telegraaf

wanbetalers