Opnieuw valse aanmaning verstuurd namens CJIB

Alweer doet een valse e-mail de ronde die zogenaamd is verstuurd door het Centraal Justitieel Incassobureau. In het bericht staat dat je voor 30 augustus een bedrag van € 230,- moet overmaken. Het genoemde rekeningnummer is niet van het CJIB. Maak dus geen geld over.

In de e-mail met als onderwerp ‘Laatste aanmaning betaalverzoek’ staat dat je op 01-05-17 een bekeuring hebt gekregen wegens te hard rijden. Deze zou na twee aanmaningen nog niet zijn betaald. Als het openstaande bedrag niet uiterlijk 30 augustus wordt voldaan, dan wordt je rekening zogenaamd geblokkeerd. Let op! Ook dit is een van de vele valse e-mails die namens het Centraal Justitieel Incassobureau worden verstuurd.

Rekeningnummer is van fraudeurs

Het CJIB geeft aan nooit boetes of aanmaningen per e-mail te versturen. Het bankrekeningnummer – NL06INGB0652000738 – waar je het openstaande bedrag naar moet overmaken is niet van het CJIB, maar van fraudeurs. Hier een link naar de rekeningnummers die het Centraal Justitieel Incassobureau wel gebruikt. Betaal niet en gooi de e-mail weg.

cjib