Laagste aantal faillissementen sinds augustus 2008.

Het aantal faillissementen in september 2016 zijn gelijk aan het aantal in augustus, meldt CBS. Hiermee blijft het aantal voor zittingsdag bedrijven die failliet zijn verklaard op het laagste niveau in ruim 8 jaar. De meeste faillissementen in september zijn opnieuw uitgesproken in de handel.

Dalende trend

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend tot september 2015. Vervolgens wisselden perioden van stijgingen en dalingen elkaar af. In augustus en september 2016 is dus het laagste niveau sinds augustus 2008 bereikt.

Het aantal failliete bedrijven in de eerste negen maanden van 2016 is bijna een vijfde lager dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Meeste faillissementen in handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 268 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in september 2016 failliet verklaard. In de handel zijn de meeste bedrijven failliet verklaard, namelijk 63. Bij de financiële instellingen en de bouwnijverheid kwam het aantal failliet verklaarde bedrijven uit op 36.

De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in september daarentegen veel bedrijven failliet verklaard in de bouwnijverheid en de horeca.

Bron: CBS.nl

laagste-aantal-faill-sinds-2008-tabel-1

laagste-aantal-faill-sinds-2008-tabel-2

faillissementen