Facturatie tips

Een van de meest essentiële dingen van het runnen van een bedrijf is het opstellen van facturen aan uw klanten. Een factuur zorgt er immers voor dat er geld binnenkomt en zonder geld kan een bedrijf niet bestaan. Juiste facturatie is de eerste stap in succesvol debiteurenbeheer.

Onderstaand een aantal tips:

  1. Zorg dat op uw briefpapier standaard gegevens staan die verplicht zijn voor bijvoorbeeld de belastingdienst, zoals uw bedrijfsnaam, adres, btw-, rekening- en KvK nummer..
  2. Gebruik de correcte tenaamstelling en adressering. Vraag bij twijfel naar het KvK nummer van het bedrijf of naar de voorletters (en zo mogelijk de geboortedatum) van een particuliere klant.
  3. De datum waarop de factuur is uitgereikt.
  4. Een uniek factuurnummer.
  5. Zorg voor een duidelijke factuur, waaruit blijkt waarvoor cliënt betaalt. Geef een specificatie van de geleverde goederen en diensten en de geleverde hoeveelheid.
  6. Het bedrag exclusief btw, het door u gehanteerde btw tarief, het bedrag aan btw en het totaal door uw klant te betalen bedrag (inclusief btw).
  7. Geef aan hoe u betaald wilt worden, onder vermelding van welk kenmerk.
  8. Wacht niet te lang met het versturen van de factuur.
  9. Stel een duidelijke uiterste betalingstermijn.
  10. Geef op uw factuur aan dat u de Betalingsvoorwaarden van Omnicas hanteert.

Een correcte factuur is ook de eerste stap in succesvol debiteurenbeheer. Stuur kort na het verstrijken van de betalingstermijn de betalingsherinnering. Een concept herinnering welke u mag gebruiken vindt u hier. Reeds na het versturen van deze betalingsherinnering, kunt u de vordering ter incasso aan ons overdragen.

no cure no pay incasso

Indien u meer informatie of een afspraak wenst, kunt u ons bereiken op nummer 076-5205292. U kunt ook onze vrijblijvende informatiebrochure aanvragen.