Gerechtelijke procedure

Ondanks al onze inspanningen om in de buitengerechtelijke fase een betaling te verkrijgen van uw debiteuren, is het helaas niet te voorkomen dat er debiteuren zijn die niet vrijwillig tot betaling overgaan. U heeft dan de mogelijkheid om een gerechtelijke procedure te starten. De gerechtelijke procedure starten wij alleen na uw uitdrukkelijke toestemming. 

Wat is een gerechtelijke procedure?

De gerechtelijke incassoprocedure is een wettelijk middel dat u kunt gebruiken om een betaling af te dwingen bij een debiteur die weigert zijn schuld te voldoen. Het is een juridisch proces waarbij de rechtbank wordt betrokken om een vonnis te vellen ten gunste van u. Het doel van de gerechtelijke procedure is om u te beschermen en ervoor te zorgen dat u uw geld krijgt. 

De gerechtelijke procedure wordt gestart als alle andere minnelijke incasso-pogingen zijn mislukt. Dit kan het geval zijn wanneer een debiteur herhaaldelijk weigert te betalen of wanneer er sprake is van een geschil over de schuld. Omnicas zal met uw toestemming de gerechtelijke procedure starten en u helpen om ervoor te zorgen dat uw debiteur betaalt. 

Gerechtelijke procedure aanpak

Voordat u de beslissing maakt om de gerechtelijke procedure te starten, zullen wij allereerst een kostenprognose en advies opstellen, zodat u de beste beslissing kunt maken. De kosten die tijdens de gerechtelijke procedure worden gemaakt, worden in rekening gebracht bij uw debiteur. Als alles verhaald kan worden op de debiteur, wat meestal het geval is, hoeft u deze kosten niet te betalen. De werkzaamheden die wij verrichten tijdens dit juridische proces zoals, het begeleiden van de gerechtelijke procedure, opstellen van de dagvaarding, behandelen verweren, juridisch advies, aansturen deurwaarders, begeleiding executietraject, etc. zijn allemaal inbegrepen. Voornoemde heeft betrekking op zaken tot €25.000,-. Bij zaken boven de € 25.000,- dient u zich bij te laten staan door een advocaat. Indien gewenst kunnen we u in contact brengen met een gespecialiseerde incasso advocaat, welke u tegen een gereduceerd tarief, professioneel zal bijstaan.

Wilt u meer informatie over onze voordelige werkwijze vraag dan nu een offerte aan! Wij helpen u graag verder om ervoor te zorgen dat u uw debiteuren snel en effectief kunt innen.

De te nemen stappen

De gerechtelijke procedure omvat in hoofdzaak de volgende stappen:

  • Vrijblijvend en kosteloos juridisch advies
  • Opstellen dagvaarding en zorg dragen voor betekening dagvaarding door bevoegde deurwaarder
  • Op de rol zetten van zaak bij het kantongerecht
  • Uitreiken vonnis aan debiteur en uitrekenen hoogte van de openstaande vordering
  • Waarschijnlijk gaat uw debiteur alsnog over tot betaling. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt het vonnis verzonden naar de deurwaarder, die vervolgens overgaat tot executie van het vonnis, middels bijvoorbeeld beslag op inkomen, banktegoed, (on)roerende zaken etc.

Meer informatie

Indien u meer informatie of een afspraak wenst, kunt u ons bereiken op 076-5205292. U kunt hier ook onze vrijblijvende informatiebrochure aanvragen.

Referenties

Een selectie uit de bedrijven en merken voor wie we werken: