Debiteurenbeheer

Uw herinneringen niet meer zelf versturen!
Dat kan middels de Omnicas Totaalmodule. U hoeft dan zelf slechts de nota’s te versturen. Daarna versturen wij de ingebrekestelling of  WIK-brief voor u, wat u veel tijd en ook geld zal besparen!

Om de debiteurenstand beheersbaar te houden, moet een debiteurenadministratie consequent beheerd worden. Helaas blijft het vaak niet bij het versturen van één enkele betalingsherinnering. Het consequent versturen van herinneringen en aanmaningen, alsmede het na bellen van uw klanten is tijdrovend en kostbaar. Tevens gaat dit ten koste van uw core-business, waarmee u immers inkomsten voor uw onderneming dient te genereren.

Omnicas Totaalmodule
Door middel van de Omnicas Totaalmodule, kunt u ook het versturen van uw ingebrekestelling (bij vorderingen op bedrijven) of WIK-brief (vorderingen op particulieren) aan ons uitbesteden. Onder uiterst gunstige condities kunt u in een eerder stadium uw debiteurenadministratie aan ons overdragen. U hoeft alleen de originele facturen aan uw klanten te versturen, waarin u een betalingstermijn stelt. Mocht tijdige betaling van de originele facturen uitblijven, dan zullen wij het debiteurenbeheer van u overnemen.

Nadat de vordering aan ons is overgedragen, zullen wij eerst de ’14 dagen betalingsherinnering’ of ingebrekestelling aan uw debiteur versturen, zodat uw klanten de mogelijkheid krijgen zonder bijkomende kosten de vordering te betalen. Bij het uitblijven van de betaling, zullen we automatisch de incassoprocedure opstarten.

debiteurenbeheer

Wet Incassokosten

Sinds de inwerkingtreding van de Wet Incassokosten (WIK) sinds 1 juli 2012, komt daar nog eens bij dat het aanmaningstraject ook nog dient te voldoen aan wettelijke vereisten. Als de debiteur een consument is, bent u bijvoorbeeld verplicht deze minimaal één kosteloze schriftelijke herinnering te sturen, de ’14 dagen herinneringsbrief’, die ook nog eens aan allerlei wettelijke richtlijnen dient te voldoen. U dient bijvoorbeeld zelf de incassokosten uit te rekenen: Incasso calculator, aan te geven of u de btw wel of niet kunt verrekenen, etc. Wij nemen dit gehele traject onder gunstige voorwaarden van u over. Dit zal u veel werk, geld en kopzorgen besparen, voorkomt onnodige fouten en zorgt ervoor dat de nota’s uiteindelijk sneller voldaan zullen worden.

GRATIS Proefabonnement
Om kennis te maken met onze werkwijze, kunt u de eerste zes maanden gebruik maken van ons gratis proefabonnement. En dat zonder opzegtermijn!

Meer informatie

Indien u meer informatie of een afspraak wenst, kunt u ons bereiken op 076-5205292. U kunt hier ook onze vrijblijvende informatiebrochure aanvragen.

Referenties

Een selectie uit de bedrijven en merken voor wie we werken: