Debiteurenbeheer uitbesteden aan Omnicas

Heeft u niet genoeg tijd voor uw debiteurenbeheer of moeite met het innen van debiteuren? Bij Omnicas kunt u uw debiteurenbeheer uitbesteden. De Omnicas Totaalmodule neemt het gehele debiteurenbeheer van u over. Het enige wat u hoeft te doen is de nota’s zelf versturen, vervolgens zullen wij de ingebrekestelling of WIK-brief voor u versturen. 

Wat is debiteurenbeheer?

Debiteurenbeheer verwijst naar het proces van het beheren van openstaande facturen en het innen van betalingen van klanten. Het omvat het opstellen en versturen van facturen, het bewaken van betalingstermijnen, het communiceren met klanten over betalingsachterstanden en het nemen van geschikte maatregelen om openstaande bedragen te innen.

Belang debiteurenbeheer uitbesteden

Effectief debiteurenbeheer is essentieel voor het financiële welzijn van uw bedrijf. Het stelt u in staat om uw liquiditeit te behouden, financiële risico’s te verminderen en hun bedrijfsactiviteiten soepel te laten verlopen. Het debiteurenbeheer uitbesteden aan Omnicas, kunt u tijdig betalingen innen en uw cashflow verbeteren. Dit betekent voor u een forse tijd- en kostenbesparing en u houdt meer tijd over voor uw primaire werkzaamheden.

Debiteurenbeheer proces

Het debiteurenbeheer proces bestaat uit verschillende fasen, vanaf het moment dat u de eerste nota verstuurt tot aan de uiteindelijke betaling. Het proces kan als volgt worden samengevat:

  1. Facturatie: U stelt een duidelijke en tijdige factuur op en verstuurt deze naar uw klanten
  2. Monitoren van betalingen: Het monitoren van betalingstermijnen en het identificeren van betalingsachterstanden.
  3. Communicatie: Het aangaan van proactieve communicatie met klanten om betalingen aan te moedigen en eventuele geschillen op te lossen.
  4. Betalingsincasso: Het nemen van passende maatregelen om openstaande bedragen te innen zoals het sturen van herinneringen of aanmaningen.
  5. Rapportage: Het bijhouden en analyseren van debiteurengegevens om de prestaties te meten en verbeteringen aan te brengen in het debiteurenbeheer proces

Omnicas Totaalmodule

Door middel van de Omnicas Totaalmodule, kunt u ook het versturen van uw ingebrekestelling (bij vorderingen op bedrijven) of WIK-brief (vorderingen op particulieren) aan ons uitbesteden. Onder uiterst gunstige condities kunt u in een eerder stadium uw debiteurenadministratie aan ons overdragen. U hoeft alleen de originele facturen aan uw klanten te versturen, waarin u een betalingstermijn stelt. Mocht tijdige betaling van de originele facturen uitblijven, dan zullen wij het debiteurenbeheer van u overnemen.

Nadat de vordering aan ons is overgedragen, zullen wij eerst de ’14 dagen betalingsherinnering’ of ingebrekestelling aan uw debiteur versturen, zodat uw klanten de mogelijkheid krijgen zonder bijkomende kosten de vordering te betalen. Bij het uitblijven van de betaling, zullen we automatisch de incassoprocedure opstarten. Voor meer informatie omtrent de Omnicas Totaalmodule kunt u onze gratis informatiebrochure aanvragen.

debiteurenbeheer

Wet Incassokosten

Sinds de inwerkingtreding van de Wet Incassokosten (WIK) sinds 1 juli 2012, komt daar nog eens bij dat het aanmaningstraject ook nog dient te voldoen aan wettelijke vereisten. Als de debiteur een consument is, bent u bijvoorbeeld verplicht deze minimaal één kosteloze schriftelijke herinnering te sturen, de ’14 dagen herinneringsbrief’, die ook nog eens aan allerlei wettelijke richtlijnen dient te voldoen. U dient bijvoorbeeld zelf de incassokosten uit te rekenen: Incasso calculator, aan te geven of u de btw wel of niet kunt verrekenen, etc. Wij nemen dit gehele traject onder gunstige voorwaarden van u over. Dit zal u veel werk, geld en kopzorgen besparen, voorkomt onnodige fouten en zorgt ervoor dat de nota’s uiteindelijk sneller voldaan zullen worden.

GRATIS Proefabonnement
Om kennis te maken met onze werkwijze, kunt u de eerste zes maanden gebruik maken van ons gratis proefabonnement. En dat zonder opzegtermijn!

Meer informatie

Indien u meer informatie of een afspraak wenst, kunt u ons bereiken op 076-5205292. U kunt hier ook onze vrijblijvende informatiebrochure aanvragen.

Referenties

Een selectie uit de bedrijven en merken voor wie we werken: