Opstellen 14 dagen herinneringsbrief

In het verleden werden er nauwelijks eisen gesteld aan herinneringsbrieven. Per 1 juli 2012 is echter de nieuwe wet incassokosten (WIK) in werking getreden. De wet is alleen van toepassing bij vorderingen op consumenten. Middels de WIK worden de incassokosten wettelijk geregeld.  Wel zo duidelijk zou u zeggen? Qua kosten is dit zeker zo. Sinds de WIK worden er echter wel wettelijke eisen gesteld aan het herinneringstraject. Meer specifiek dient er voor vorderingen op consumenten een zogenaamde 14 dagen brief verzonden te worden. Bij vorderingen op bedrijven kunt u een ‘gewone’ aanmaningsbrief versturen, gebaseerd op termijnen vermeld in uw algemene- of betalingsvoorwaarden.

14 dagen brief

Indien uw nota op een particulier onbetaald blijft, dient u in ieder geval de 14  dagen brief te versturen. In deze brief krijgt debiteur een termijn van 14 dagen om zonder bijkomende kosten te betalen. Tevens dient in de brief expliciet opgenomen te worden wat de hoogte van de maximale incassokosten gaat worden indien betaling uitblijft en op u aanspraak maakt op btw. Nadat de 14 dagen brief verzonden is mogen er pas kosten berekend worden aan debiteur.

Mocht aan één van deze voorwaarden niet voldaan worden, dan dit later tijdens een eventuele incassoprocedure problemen opleveren. Uiteraard kunnen wij het versturen van deze belangrijke aanmaningsbrief van u overnemen, zodat u zeker weet dat het herinneringstraject aan alle wettelijke vereisten voldoet.

Onderstaand kunt u uw gegevens achterlaten, zodat wij de 14 dagen brief voor u kunnen versturen. LET OP! Indien u een vordering op een bedrijf heeft, is de 14 dagen brief niet van toepassing. In voorkomend geval kunt u uw vordering hier aan ons overdragen.

Download en gebruik gratis het voorbeeld van de 14 dagen brief

14 dagen brief – BTW plichtig
Bekijk voorbeeld (.pdf)

14 dagen brief – niet BTW plichtig
Bekijk voorbeeld (.pdf)

Dien middels onderstaand formulier snel en eenvoudig uw vordering in, zodat wij de 14 dagen brief voor u zullen versturen.

no cure no pay incasso

Referenties

Een selectie uit de bedrijven en merken voor wie we werken: