Incassobureau inschakelen

Als ondernemer kunt u te maken krijgen met onbetaalde facturen. Dit kan voor veel stress en financiële problemen zorgen. In sommige gevallen kan het zelfs zo ver gaan dat je genoodzaakt bent om een incassobureau in te schakelen. Maar wat is een incassobureau precies, en wanneer is het nodig om er een in te schakelen? Lees verder om meer over het inschakelen van een incassobureau te weten te komen.

Wat is een incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het innen van onbetaalde facturen. Dit gebeurt door contact op te nemen met de debiteur en ervoor te zorgen dat er een betalingsregeling wordt getroffen of dat het openstaande bedrag in één keer wordt geïnd. Incassobureaus worden vaak ingeschakeld door ondernemers die te maken hebben met onbetaalde facturen, maar particulieren kunnen hier ook mee geholpen worden. 

Wanneer is het nodig om een incassobureau in te schakelen?

Als uw klant besluit om niet te betalen binnen de afgesproken termijn heeft u als ondernemer de mogelijkheid om een incassobureau in te schakelen. Vaak kunt u beter eerst proberen zelf contact op te nemen met de debiteur en te proberen om samen tot een oplossing te komen. Als dit niet lukt en de debiteur blijft weigeren om de factuur te betalen, kunt u het besluit nemen om een incassobureau in te schakelen. Daarnaast kan het inschakelen van een incassobureau ervoor zorgen dat je zelf minder tijd en energie kwijt bent aan het innen van de factuur.

Omnicas als incassobureau kan u helpen om het openstaande bedrag alsnog te innen. Wij hebben veel ervaring en expertise op het gebied van innen van onbetaalde facturen. Zodra u klant bent bij ons, kunt u gebruik maken van al onze diensten die wij aanbieden. Wilt u meer informatie hierover ontvangen? Vraag dan hier uw gratis brochure aan!

Hoe werkt het inschakelen van een incassobureau?

Zodra u het besluit heeft genomen om een incassobureau in te schakelen, zijn er een aantal stappen die u moet doorlopen. Allereerst moet u contact opnemen met het incassobureau en de facturen die u nog open heeft staan doorgeven. Vervolgens zal het incassobureau contact opnemen met de debiteur en proberen het openstaande bedrag te innen. Gedurende het gehele buitengerechtelijke incassotraject kan uw debiteur een betalingsregeling treffen. Mocht vrijwillige betaling echter uitblijven, dan kan het incassobureau in uw opdracht de gerechtelijke procedure starten. Dankzij de voordelige werkwijze van Omnicas, kunt u ongelimiteerd moeilijk inbare vorderingen ter incasso aan ons overdragen.

Wat zijn de kosten van het inschakelen van een incassobureau?

Het inschakelen van een incassobureau brengt natuurlijk kosten met zich mee. De kosten van een incassobureau verschillen per openstaand bedrag en duur van het incassotraject. Meestal werkt een incassobureau op basis van no cure no pay. Dit doen wij ook. Dit betekent: als uw klant heeft betaald, ontvangt u het originele notabedrag. De kosten die wij maken rekenen wij toe aan uw debiteur, die immers niet betaald heeft. Als klant kunt u ongelimiteerd vorderingen insturen en dan zullen wij ervoor zorgen dat deze betaald worden door uw debiteur. Wij bieden onder andere abonnementen op onze diensten waardoor wij u de beste service kunnen bieden. Als u nu klant wordt, kunt u 6 maanden lang gratis kennismaken met onze manier van werken. Bent u benieuwd naar onze abonnementen? Vraag dan hier een informatiebrochure aan!

Wat bieden wij als incassobureau?

Bij Omnicas nemen wij contact op met de debiteur via schriftelijk en telefonisch contact, veelal per e-mail, om ervoor te zorgen dat uw factuur zo snel mogelijk betaald wordt. Wij rekenen hier geen dossier-, administratie- of provisiekosten over de hoofdsom voor. De incasso kosten worden verhaald op de debiteur. Daarnaast bieden wij een voordelig werkwijze, waarbij u als ondernemer onbeperkt moeilijk inbare vorderingen kunt overdragen. Als u besluit om ons als incassobureau in te schakelen zorgen wij ervoor dat uw debiteurenstand wordt gestroomlijnd en dat wij het gehele traject van het innen van de vordering voor u verzorgen. Door ons in te schakelen zal u veel tijd en geld kunnen besparen, zodat u zich kan focussen op uw bedrijf. 

Er is ook een mogelijkheid om een eenmalige vordering aan ons over te dragen. Als u hier meer over wilt weten kunt u onze pagina bezoeken die hier verder op in gaat.

Als u te maken heeft met onbetaalde facturen, kan het inschakelen van een incassobureau een goede optie voor u zijn. Een incassobureau kan u helpen om het openstaande bedrag alsnog te innen en zorgt ervoor dat u zelf minder tijd en energie kwijt bent aan het innen van de factuur. Wij bij Omnicas helpen u graag verder om ervoor te zorgen dat u het geld ontvangt waar u recht op heeft! Heeft u advies nodig of bent u op zoek naar meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een gratis brochure aan.

Incassoprocedure

Wanneer het versturen van betalingsherinneringen niet meer werkt, nemen wij het graag van u over.

Debiteurenbeheer

Met de totaalmodule kunt u in een eerder stadium Omnicas incassobureau no cure no pay inschakelen.

Gerechtelijke Procedure

Wanneer de debiteur niet vrijwillig tot betaling overgaat, zetten wij onze gerechtelijke procedure in.

14-dagen Brief

Gebruik de gratis 14 dagen brief. En voldoe aan alle wettelijke vereisten voldoet.

Referenties

Een selectie uit de bedrijven en merken voor wie we werken:

[gs_logo theme=”slider_fullwidth” speed=”80000″ ticker=”1″ inf_loop=”0″ logo_color=”default”  logo_cat=”Referenties”]